Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

H FIFA για τα... λέιζερ

Η FIFA θα αρχίσει έρευνα κατά της εθνικής Ελλάδας, η οποία ενδεχομένως να καταλήξει σε πειθαρχικές κυρώσεις, σχετικά με τις καταγγελίες των Ισραηλινών ότι φίλαθλοι στο Παγκρήτιο προσπαθούσαν να τυφλώσουν τον τερματοφύλακά τους, Ντούντου Αουάτ, στρέφοντας ακτίνες λέιζερ στο πρόσωπό του, στον πρόσφατο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ. «Είμαστε ενήμεροι για το θέμα κι έχουμε ήδη αρχίσει πειθαρχικό έλεγχο» δήλωσε εκπρόσωπος της FIFA.
Το ελληνικό συγκρότημα πήρε τη νίκη στον αγώνα του Ηρακλείου με 2-1 κι έκανε ακόμη ένα βήμα πρόκρισης, χάρη στο πέναλτι που εκτέλεσε στο β΄ ημίχρονο ο Γιώργος Σαμαράς. Εδώ ακριβώς, η FIFA εξετάζει συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως όλα δείχνουν των Ισραηλινών, ότι οι φίλαθλοι έριξαν ακτίνες λέιζερ στον τερματοφύλακά τους, ενώ ο τελευταίος προετοιμαζόταν για το πέναλτι.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ρόιτερ, ο εκπρόσωπος της FIFA είπε ότι τον Οκτώβριο είχε προειδοποιήσει την ελληνική ομοσπονδία για το ίδιο θέμα, επειδή οι φίλαθλοι τύφλωναν με λέιζερ τους παίκτες της Ελβετίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, αν η Ελλάδα βρεθεί ένοχη για δεύτερη φορά, το πιθανότερο είναι να τιμωρηθεί από τη FIFA με αυστηρή ποινή, που μπορεί να φθάσει σε αφαίρεση βαθμών ή τη διεξαγωγή επόμενων αγώνων της χωρίς τη συμπαράσταση των φιλάθλων της.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου του Ισραήλ, Γκιλ Λεβανονί, δήλωσε στο Ρόιτερ ότι «αναμένουμε την εξέταση του θέματος από τη FIFA, αλλά εμείς δεν θα αναμιχθούμε στην υπόθεση σε αυτό το στάδιο». Επίσης, παράγοντες της ΕΠΟ, τους οποίους όμως δεν κατονομάζει το Ρόιτερ, φέρονται να δήλωσαν ότι επίσημα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τη FIFA και πως το θέμα το γνωρίζει η ομοσπονδία από δημοσιεύματα στα ισραηλινά ΜΜΕ.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου