Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

ΗΠΑ: Στήνουν γέφυρες επικοινωνίας με την Κούβα

Μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, συναντήθηκαν την Τρίτη με τον πρώην ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο στην πρώτη συνάντηση του με αμερικανούς αξιωματούχους από το 2006 που υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Η εκπρόσωπος των Αμερικανικών Συμφερόντων στην Αβάνα δήλωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν οι αμερικανικοί πολιτικοί αναχωρήσουν για την Ουάσινγκτον, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης τους στην Κούβα και των συνομιλιών τους με τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.

Ο πρώην πρόεδρος Φιντέλ Κάστρο ήταν «πολύ δραστήριος» κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δήλωσε η βουλευτής Μπάρμπαρα Λη και πρόσθεσε «τρεις από εμάς συναντήθηκαν με τον Φιντέλ Κάστρο και θα πρέπει να πω... ότι ο πρώην πρόεδρος ήταν πολύ ευδιάθετος, πολύ δραστήριος και συζήτησε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων».

«Φυσικά ασθενεί. Αλλά πιστεύω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι έδειχνε πολύ υγιής, ενεργητικός και με πολλή καθαρή σκέψη», πρόσθεσε η Λη. Η βουλευτής Λόρα Ρίτσαρσον δήλωσε ότι ο Κάστρο φαίνεται πρόθυμος να δει τις σχέσεις των δύο χωρών να αλλάζουν.«Είναι πολύ καλά ενημερωμένος για το τι συμβαίνει, και μας ρώτησε: πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον πρόεδρο Ομπάμα;» κατέληξε η Ρίτσαρσον.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου