Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Εναρξη με απώλειες

Ρευστοποιήσεις έφερε χθες στις διεθνείς αγορές μετοχών η άτυπη έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ. Με τους αναλυτές να έχουν προειδοποιήσει ότι το πρώτο τρίμηνο θα είναι ένα από τα χειρότερα των τελευταίων ετών για την εταιρική κερδοφορία, οι επενδυτές άρχισαν να περιορίζουν την έκθεσή τους στο ρίσκο.

Αρνητικά στο επενδυτικό κλίμα λειτούργησαν οι νέες προειδοποιήσεις μεγαλοεπενδυτών ότι το πρόσφατο ράλι στα χρηματιστήρια θα διαδεχθεί η διόρθωση, αλλά και η διαρροή πληροφοριών ότι η General Motors προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Η μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχώρησε ενδοσυνεδριακά έως και 10%.

Στις φωτεινές εξαιρέσεις της χθεσινής συνεδρίασης ήταν ο τίτλος της Microsoft ο οποίος παρουσίαζε την καλύτερη επίδοση τόσο στον Dow Jones όσο και στο Nasdaq , που κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης είχαν απώλειες άνω του 2%.

Σε αρνητικό έδαφος έμειναν για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση και οι ευρωπαϊκές μετοχές. Ο δείκτης FTSEurofirst υποχώρησε 0,7%, στις 760,69 μονάδες, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές και στην Ασία. Στο Τόκιο ανεκόπη το τετραήμερο σερί ανόδου με το δείκτη Nikkei να υποχωρεί 0,3%.

Ανάρτηση από nafteboriki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου