Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Παραλύει την Πέμπτη η χώρα


Παραλύει την Πέμπτη ολόκληρη η χώρα μετά την 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με τη συγκέντρωση να είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Λίγο νωρίτερα έχει προγραμματιστεί ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε δήμους-νομαρχίες, δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Στάση εργασίας στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Στον Ηλεκτρικό και το Μετρό από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Στον Προαστιακό και το Τραμ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκε ότι οι λεωφορειακές γραμμές EXPRESS που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 05.00 μέχρι τις 08.00 το πρωί και από τις 22.00 μέχρι τις 24.00.

Επιπλέον αναμένεται να απεργήσουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι δημοσιογράφοι.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου