Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Νόμος κατά της πειρατείας στο Ιντερνετ

Το γαλλικό κοινοβούλιο καλείται να αποφασίσει για έναν αμφιλεγόμενο νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί, με στόχο την καταπολέμηση του downloading. Ο νόμος προβλέπει ότι,όποιος εντοπιστεί τρεις φορές να κατεβάζει παράνομα μουσική ή ταινίες μέσω Διαδικτύου, δεν θα έχει το δικαίωμα πρόσβασης στο Ιντερνετ για έναν χρόνο.

Η μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία υποστηρίζει τα σχέδια Σαρκοζί εκτιμώντας ότι θα πλήξουν καίρια την πειρατεία. Ωστόσο αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί και σκηνοθέτες, ανάμεσά τους η Κατριν Ντενέβ και η Βικτόρια Αμπρίλ, έχουν υπογράψει κείμενο διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι ένας τέτοιος νόμος αγνοεί επιδεικτικά τους νέους τρόπους για κατέβασμα αρχείων, είναι δημαγωγικός και ανεφάρμοστος.Ένα από τα σημεία που επιδέχονται κριτική είναι το γεγονός ότι δεν διευκρινίζεται πώς θα εντοπίζονται οι ένοχοι καθώς μπορεί κάποιος να κατεβάσει αρχεία από υπολογιστές στη δουλειά του ή μέσω ασύρματου δικτύου άλλου χρήστη.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα σκοπεύει να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να μην επιτρέψει την εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου αλλά εάν το αίτημα απορριφθεί, ο νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή από το καλοκαίρι.

www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου