Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Ερωτηματικά για το θάνατο διαδηλωτή

Κριτική δέχεται η βρετανική αστυνομία για τη στάση που τήρησε απέναντι σε έναν 47χρονο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε διαδήλωση κατά της G20 στο Λονδίνο, την περασμένη Τετάρτη.

Όλα ξεκίνησαν από το βίντεο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα Guardian και αναμένεται να παραδώσει στις βρετανικές αρχές. Σε αυτό φαίνεται ότι ο 47χρονος πωλητής εφημερίδων- ο οποίος σύμφωνα με την οικογένειά του δεν έπαιρνε μέρος στη διαδήλωση αλλά επέστρεφε από το γήπεδο- βρέθηκε αντιμέτωπος με επεισόδια έξω από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Ο ίδιος, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο, περπατά με τα χέρια στις τσέπες, δεν μιλά στους αστυνομικούς ούτε παρουσιάζει αντίσταση ωστόσο δέχεται δύο σπρωξιές από πίσω, πέφτει στο έδαφος και δέχεται βοήθεια από περαστικούς για να σηκωθεί. Λίγο αργότερα όμως ο 47χρονος εξέπνευσε από ανακοπή καρδιάς.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η αστυνομία-αναφερόμενη στο θάνατο του 47χρονου- δεν αναφέρθηκε στο συμβάν με τους αστυνομικούς ενώ υποστήριξε ότι έσπευσε να φωνάξουν γιατρούς και ασθενοφόρα για να τον σώσουν, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από το βίντεο.

www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου