Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Σε εγρήγορση η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη

Στη Λ'Ακουϊλα εξακολουθεί να βρίσκεται κλιμάκιο της ελληνικής πρεσβείας, προκειμένου να συνδράμει τους Έλληνες πολίτες που έχουν απομείνει στην κατεστραμμένη από το φονικό σεισμό πόλη. Την ίδια ώρα στη Ρώμη, η ελληνική πρεσβεία παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες ιταλικές αρχές και συντονίζει τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που βρίσκονται ακόμα στην περιοχή.
Η πρεσβεία τηρεί κατάλογο σεισμοπαθών και μεριμνά για τη μεταφορά τους από τη σεισμόπληκτη περιοχή στη Ρώμη. Οι αεροπορικές εταιρείες Aegean και
Ολυμπιακές Αερογραμμές προσφέρουν δωρεάν μεταφορά στους τελικούς προορισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ όσοι κατευθύνονται στους λιμένες Ανκόνας και Μπάρι διευκολύνονται από τους εκεί επίτιμους προξένους, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα με ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Εξάλλου, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, και ο υφυπουργός Θεόδωρος Κασσίμης, απέστειλαν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στην οικογένεια του Έλληνα φοιτητή, Β. Κουφολιά που έχασε τη ζωή του από τον καταστροφικό σεισμό.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας της Πρεσβείας στη Ρώμη είναι: +390 6808 2030.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της Κρυπτογραφικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών είναι 2103681730, 2103681350, 2103681259.


www.nafteboriki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου