Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Πέταξαν παπούτσι σε Ινδό υπουργό

Ενα απρόοπτο σημάδεψε τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Ινδός υπουργός εσωτερικών το απόγευμα της Τρίτης (07/04). Ο Palaniappan Chidambaram μιλούσε για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το 1984 κατά των Ινδών Σιχ, όταν ένας δημοσιογράφος που ανήκει στη συγκεκριμένη ''κάστα'', διαφώνησε με τα όσα ακούγονταν. Η αντίδρασή του ήταν να βγάλει το παπούτσι του και να του το πετάξει στο κεφάλι, αδιαφορώντας για το τί θα επακολουθούσε.

Μόλις συνέβη το περιστατικό, οι αστυνομικοί απομάκρυναν το δημοσιογράφο, ο οποίος δήλωσε ότι μετάνιωσε που πέταξε μεν το παπούτσι στον υπουργό, ωστόσο διαφωνούσε πλήρως με τα όσα εκείνος έλεγε, γι'αυτό και το έκανε. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος εργάζεται σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ινδίας, την Dainik Jagran. Συνελήφθη και κρατείται. Η συνέντευξη τύπου συνεχίστηκε κανονικά.

Τα βίαια επεισόδια κατά των Σιχ, που ξέσπασαν πριν από 25 χρόνια, άφησαν πίσω τους περισσότερους από 3.000 νεκρούς και αποτελούν πολύ συχνά αντικείμενο έντονης διαφωνίας ανάμεσα σε εκπροσώπους του τύπου και πολιτικούς.

Πριν από λίγο καιρό, αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί με τον τότε Αμερικανό πρόεδρο George Bush, ο οποίος επίσης είχε αποφύγει την τελευταία στιγμή το παπούτσι που του πέταξαν στο κεφάλι. Εκείνος ο δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση.

video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου