Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Πολύνεκρη έκρηξη σε εργοστάσιο στις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον 12 εργάτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν όταν καυστήρας υπερθερμάνθηκε κι εξερράγη σε εργοστάσιο στις βόρειες Φιλιππίνες, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και αστυνομικοί σήμερα Τετάρτη.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο όπου παρασκευάζονται συσκευασίες από πολυστυρένιο κι οφείλεται σε δυστύχημα, σύμφωνα με τον Άλεν Μπαντόλο, επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Μπουλάκαν, βόρεια της πρωτεύουσας, που απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για δολιοφθορά.

"Τέσσερις εργάτες στη νυχτερινή βάρδια σκοτώθηκαν επιτόπου από την έκρηξη", δήλωσε ο Μπαντόλο, προσθέτοντας πως άλλοι οκτώ εξέπνευσαν σε νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν για να τους παρασχεθεί βοήθεια.Άλλοι πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, είπε ακόμη. Η αστυνομία καθώς και άνδρες της πυροσβεστικής αναζητούσαν τρεις αγνοούμενους εργάτες της βάρδιας στο κτίριο του εργοστασίου, που υπέστη μεγάλες ζημιές.

Στο εργοστάσιο δούλευαν περίπου 20 άνθρωποι την ώρα του δυστυχήματος, σύμφωνα με τον Μπαρτόλομε Ράμος, δήμαρχο της πόλης Σάντα Μαρία. Το εργοστάσιο δουλεύει με τρεις βάρδιες αφότου άνοιξε πριν από 20 χρόνια, σημείωσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου