Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Σουηδία: Εγκρίθηκε νόμος για θρησκευτικό γάμο ομοφύλων

Το σουηδικό κοινοβούλιο υιοθέτησε την Τετάρτη (4/1) με μεγάλη πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται, όπως ακριβώς και τα ετεροφυλόφιλα ζεύγη είτε πολιτικά είτε θρησκευτικά, νόμο που θα τεθεί σε ισχύ από την πρώτη Μαΐου.

Από τους 349 βουλευτές οι 261 ψήφισαν υπέρ, 22 κατά και 16 απείχαν ενώ καταγράφηκαν και 50 απουσίες. «Το κοινοβούλιο υιοθέτησε σήμερα το νόμο για το γάμο των σεξουαλικά ουδέτερων ατόμων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Στη Σουηδία τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια επιλέγουν εάν θέλουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στην εκκλησία ή στο δημαρχείο, ενώ τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έως τώρα ενώνονταν με μια «σύμπραξη», δηλαδή μια ειδική πολιτική τελετή.

Η χώρα , που έτσι κι αλλιώς είναι πρωτοπόρα στα ζητήματα που αφορούν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, θα είναι από την πρώτη Μαΐου μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο -μαζί με τη Νορβηγία- που θα επιτρέπει επισήμως την τέλεση γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου με θρησκευτική τελετή σε εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου