Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Εφοπλιστές: Ανοιξε μέτωπο με τον ΟΛΠ


Μέτωπο με τον ΟΛΠ άνοιξε η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, Νίκος Βαρβατές κάνοντας τον απολογισμό του 2008 και μιλώντας ενώπιον όλων των μελών επεσήμανε:

«Παρά την εξαγγελία εκσυγχρονιστικών προθέσεων, τα λιμάνια και ειδικότερα ο ΟΛΠ διατηρεί την αλαζονική συμπεριφορά που αποθαρρύνει τον χρηστή των υπηρεσιών του» και προσέθεσε:

«Αύξηση τιμολογίων, γραφειοκρατία , μονοπώλιο σε παροχή υπηρεσιών όπως τα στερεά και υγρά κατάλοιπα, έλλειψη σύγχρονων επισκευαστικών χώρων, είναι δειγματοληπτικά οι τομείς όπου διαχρονικά διατηρούνται ανορθολογικές και αντιπαραγωγικές πρακτικές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης στη ναυλαγορά. Επεσήμανε ότι τα προϊόντα από την Κίνα πρέπει να αντικατασταθούν με Μεσογειακά:

«Και επειδή στην δουλειά που διαλέξαμε πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, θέλω να σας αναφέρω την εκτίμηση μου ότι αυτή η κρίση μπορεί να δημιουργήσει και θετικά στοιχεία για τον κλάδο μας. Μικρότερες πιστώσεις, σημαίνει μικρότερες παρτίδες φορτίων. Προϊόντα από την Κίνα, μπορεί να αντικατασταθούν από χώρες της Μεσογείου και της Ευρώπης τονώνοντας τη ναυλαγορά μας» και συμπλήρωσε:

»Δεν χτίσθηκαν μικρά πλοία αυτά τα χρόνια που τα ναυπηγεία έχτιζαν μεγάλα bulkers, tankers και containerships. Δηλαδή όπως η καλή αγορά δεν μας επηρέασε στον βαθμό που επηρέασε την ποντοπόρο , το ίδιο μπορεί να είναι και στην κακή αγορά. Μπόρα είναι και θα περάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου