Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Συντριβή μικρού αεροσκάφους στην Ινδονησία

Ένα ελαφρύ αεροσκάφος συνετρίβη το πρωί σήμερα Πέμπτη στη επαρχία Παπούα, στο ανατολικό τμήμα της Ινδονησίας, και τα τέσσερα μέλη του πληρώματός του εκφράζονται φόβοι ότι σκοτώθηκαν ακαριαία, σύμφωνα με εγχώρια ΜΜΕ που επικαλούνται τοπικούς αξιωματούχους.

Το αεροσκάφος της Avia Star εκτελούσε πτήση από την Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσα της επαρχίας, με προορισμό την περιοχή Ουαμένα, μεταφέροντας εμπορευματικό φορτίο και με τέσσερα μέλη πληρώματος. Συνετρίβη από άγνωστη αιτία περίπου στις 07:00 τοπική ώρα [01:00 ώρα Ελλάδας] στο όρος Πάικ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας στην Παπούα, Μπάγκους Έκο Ντάντο.

Ο Μπάγκους είπε στο ιδιωτικό ραδιοφωνικό δίκτυο Elshinta ότι μέχρι πριν από λίγο είχαν ανασυρθεί δύο σοροί και συνεχιζόταν η έρευνα για τις άλλες δύο. Κατά τον ίδιο, το αεροσκάφος κομματιάστηκε.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα.

Ήταν το δεύτερο μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα στην Ινδονησία αυτήν την εβδομάδα. Την Δευτέρα, αεροσκάφος τύπου Fokker F-27 της πολεμικής αεροπορίας της χώρας συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Μπαντούνγκ, στην Δυτική Ιάβα, με αποτέλεσμα και οι 24 επιβαίνοντες σ' αυτό να βρουν το θάνατο.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου