Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Κέρδη με οδηγό τις τράπεζες

Σε μίνι - ράλι επιδόθηκαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες κατά την τελευταία συνεδρίαση του Μαρτίου, του καλύτερου μήνα των τελευταίων έξι ετών για τις αγορές μετοχών.

Παρά τις άκρως δυσοίωνες προβλέψεις του ΟΟΣΑ της παγκόσμιας οικονομίας, το ράλι αναζωπυρώθηκε, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στους κλάδους των πρώτων υλών και των τραπεζών. Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSEurofirst ενισχύθηκε 3,5%, στις 733,69 μονάδες. Στο σύνολο του μήνα, είχε κέρδη 2%.

Ωστόσο, εξακολουθεί να παρουσιάζει απώλειες 11,8% από τις αρχές του έτους. Στο Λονδίνο, ο FTSE100 ενισχύθηκε 4,3%, ο DAX της Φραγκφούρτης είχε κέρδη 2,4% και ο CAC 40 [.FCHI] Σχετικά άρθρα στο Παρίσι 3,2%.

Αξιόλογη ήταν η άνοδος και στη Wall Street, για τους δείκτες Dow Jones [.DJI] Σχετικά άρθρα και S&P 500. Οι αναλυτές ωστόσο προειδοποιούν ότι οι αμερικανικές μετοχές πιθανότατα δεν έχουν αγγίξει ακόμη «πάτο».

Χθες, ρόλο πρωταγωνιστή είχαν οι τράπεζες, με την Bank of America να ενισχύεται περισσότερο από 9% και την JPMorgan Chase να καταγράφει κέρδη 6,5%. Σημαντικά κέρδη εμφάνισαν και οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας, με τη Microsoft να ηγείται της ανόδου στο Nasdaq [.IXIC] Σχετικά άρθρα .

Κέρδη είχαν και οι αγορές εμπορευμάτων, ενώ στις αγορές συναλλάγματος το γιεν [JPY=X] Σχετικά άρθρα δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις στον απόηχο της δήλωσης του Ιάπωνα, Τάρο Ασο, ότι η ιαπωνική οικονομία παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου