Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Λ' Άκουιλα:228 τα θύματα του σεισμού Νεκρός ο Έλληνας φοιτητής

Ανεβαίνει όλο και περισσότερο ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που χτύπησε χθες την πόλη Λ' Άκουιλα της κεντρικής Ιταλίας ενώ συνεχίζονται οι ισχυροί μετασεισμοί.Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του κέντρου συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης στην πόλη Λ' Άκουιλα ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 228.

Σαράντα νεκροί δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί, σύμφωνα με αξιωματούχους του κέντρου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ansa, το οποίο εκτιμά πως οι τραυματίες είναι περίπου 1.500. Δύο πτώματα ανασύρθηκαν νωρίς σήμερα από τα ερείπια σπιτιού στο χωριό Όνα, κοντά στην Λ' Άκουιλα. Από τους 250 κατοίκους του χωριού αυτού οι 39 έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Από το σεισμό έχουν μείνει άστεγοι περίπου 50.000 άνθρωποι και πολλοί είναι εκείνοι που πέρασαν τη νύχτα σε στρατώνες και σχολεία.Περισσότερα από 10.000 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Οι Έλληνες φοιτητές

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμια ο 28χρονος Έλληνας φοιτητής Βασίλης Κουφολιάς.Με ελαφρά τραύματα νοσηλεύονται οι φοιτήτριες Ιωάννα Γιάγια, Διονυσία Κουφολιά και ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος

Στο μεταξύ, έφτασαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, οι πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Aegean με 142 συνολικά φοιτητές από την Ιταλία και την σεισμόπληκτη Λ'Άκουιλα.Όσοι φοιτητές κατάγονται από την περιφέρεια, φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο με έξοδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ολυμπιακή, θα μεταφέρει έως και την Τετάρτη δωρεάν από τη Ρώμη στην Αθήνα, Έλληνες και Κύπριους φοιτητές που επλήγησαν από το σεισμό.Δωρεάν μεταφορά από την Ανκόνα στην Πάτρα παρέχουν επίσης οι Μινωικές Γραμμές στους Έλληνες φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου