Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Λονδίνο: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τo G20

Στους 10.000 ανέρχονται οι αστυνομικοί -από τους συνολικά 30.000 που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου και των προαστίων- οι οποίοι έχουν αναλάβει την επιχείρηση ασφάλειας της διάσκεψης των χωρών του G20 στον συνεδριακό χώρο «Εκσελ» στο ανατολικό Λονδίνο, που το συνολικό της κόστος θα φτάσει τα 8 εκατομμύρια λίρες.

Εκτός από την προστασία των ξένων ηγετών η βρετανική αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει ένα διήμερο μεγάλων διαδηλώσεων στην περιοχή του Σίτι του Λονδίνου, καθώς ο συμβολικός στόχος των διαδηλωτών θα είναι το οικονομικό κατεστημένο, οι τράπεζες και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.

Από χθες οι οργανωτές των διαδηλώσεων μοιράζουν αφίσες με συνθήματα κατά των τραπεζών και των τραπεζιτών.

Η βρετανική αστυνομία ανησυχεί για την εξέλιξη που μπορούν να έχουν οι διαδηλώσεις, για τους λόγους ότι μετέχουν πολλές διαφορετικές κοινωνικές και ιδεολογικές ομάδες, ενώ αναμένεται να πάρουν μέρος άτομα από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η Σκότλαντ Γιάρντ εδώ και αρκετές μέρες ελέγχει αυστηρά τοπικά αεροδρόμια και λιμάνια, για τις περιπτώσεις διακίνησης όπλων ή αφίξεις τρομοκρατών. Χθες στην πόλη Πλίμουθ της νότιας Αγγλίας η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα ως ύποπτα για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου