Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Greenpeace: Τα σχέδια για οικονομική ανάκαμψη επιβαρύνουν το περιβάλλον


Τα προγράμματα που υιοθέτησαν οι κυβερνήσεις για ανάκαμψη από την οικονομική κρίση, αγνοούν ακόμη περισσότερο τις οικολογικές επενδύσεις, κατήγγειλε σήμερα από το Πεκίνο η Greenpeace.

«Έχουμε πολλά προγράμματα ανάκαμψης από την οικονομική κρίση, έχουμε χρηματοδότηση πολλών δραστηριοτήτων από τα κράτη (...), αλλά αυτή είναι η λάθος απάντηση, όπως για παράδειγμα οι επενδύσεις σε βιομηχανίες ή μέτρα που έχουν ως αυτοσκοπό την ενίσχυση της κατανάλωσης», δήλωσε ο Γκερντ Λίπολντ, διευθυντής της Greenpeace International, σε συνέντευξη τύπου στο Πεκίνο.

Ο επικεφαλής της Greenpeace έδωσε το παράδειγμα της χώρας του, της Γερμανίας, η οποία παρέχει χρηματικές εκπτώσεις τους αγοραστές νέων αυτοκινήτων. «Αυτό το μέτρο παρουσιάζεται ως οικολογικό», δήλωσε ο κ. Λίπολντ, «αλλά στην ουσία πρόκειται για χρηματοδότηση των βιομηχανιών που μολύνουν και συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου».

«Εάν οι μεγάλες εταιρείες απειλούνται από την οικονομική κρίση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο επίκεντρο μιας κλιματικής κρίσης», τόνισε επίσης ο κ. Λίπολντ και επεσήμανε ότι οι επενδύσεις σε καθαρές πηγές ενέργειας ή σε μέτρα ενεργειακής αποτελεσματικότητας δημιουργούν αμεσότερα και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου