Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Με αποχώρηση από τη σύνοδο της G20 «απειλεί» η Γαλλία

Ζητά να γίνει δεκτή η πρότασή της για αυστηρότερη οικονομική νομοθεσία και τη δημιουργία διεθνούς νομοθετικού φορέα.

Η Γαλλία δεν θα διστάσει να αποχωρήσει από τη σύνοδο της G20, που διεξάγεται την Πέμπτη στο Λονδίνο, εάν οι απαιτήσεις της για πιο αυστηρή χρηματοοικονομική νομοθεσία δεν ληφθούν υπόψη, ανέφερε στο BCC η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ. Μάλιστα, τόνισε ότι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δεν θα υπογράψει κανένα έγγραφο εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά της.

Η ενδυνάμωση της νομοθεσίας για τον χρηματοοικονομικό κλάδο θα αποτελέσει σημαντικό θέμα-κλειδί στη συνάντηση της G20. Η Γαλλία επιθυμεί να υπάρξει ένας διεθνής νομοθετικός φορέας, αλλά αυτό βρίσκει αντίθετη τόσο τη Βρετανία όσο και τις ΗΠΑ.

Αλλά η ενδεχόμενη αποχώρηση της Γαλλίας από τη σύνοδο θα αποτελέσει πλήγμα για τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, αλλά και τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Αμφότεροι έχουν μιλήσει για τις μεγάλες ελπίδες που εναποθέτουν στη συνάντηση για την τόνωση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.Βέβαια, δεν λείπουν και άλλες διαφορές μεταξύ άλλων παγκόσμιων ηγετών για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης. Συγκεκριμένα, οι ευρωπαϊκές χώρες είναι αντίθετες με τη χρήση μεγαλύτερων δημόσιων κονδυλίων τη φετινή και την επόμενη χρονιά για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου