Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

«Καλύτερη στην Ευρώπη» η Μπουτάρης

Μια ακόμα ιστορικής σημασίας, παγκόσμια διάκριση για τον οινικό κλάδο αλλά και το ελληνικό κρασί, απέσπασε η εταιρία Μπουτάρη από το έγκυρο Αμερικάνικο περιοδικό Wine Enthusiast, ένα από τα κορυφαία περιοδικά οίνου παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο των βραβείων Wine Star Awards 2008, το περιοδικό ?Wine Enthusiast? απένειμε στην εταιρία Μπουτάρη τη διάκριση της Καλύτερης Οινοποιίας στην Ευρώπη (European Winery of the Year).

Πρόκειται για την μοναδική ελληνική οινοποιία που αποσπά αυτό το βραβείο, ενώ συνολικά μόλις πέντε επώνυμες, οινοποιίες από όλη την Ευρώπη μπόρεσαν να κριθούν ως υποψήφιες για τον μεγάλο τίτλο. Η συγκεκριμένη διάκριση βασίστηκε στην υψηλή ποιότητα των κρασιών της εταιρίας, στην καινοτομία της καθώς και στο εξαιρετικό αποτέλεσμα του συνδυασμού γηγενών και ξένων ποικιλιών.

Η εταιρία Μπουτάρη βραβεύτηκε ανάμεσα σε παγκόσμιους, οινικούς κολοσσούς όπως: Casa Lapostolle (New World Winery of the Year), Marchesi Antinori (Lifetime Achievement), Jean ? Charles Boisset (Innovator of the Year) και Robert Sands από Constellation Brands (Man of the Year).

Η σημαντική αυτή διάκριση απονέμεται σε χρονιά ορόσημο για την Μπουτάρη. Φέτος, η εταιρία γιορτάζει τα 130 χρόνια από την ίδρυσή της και μια τέτοια βράβευση, αποτελεί επιβεβαίωση των προσπαθειών της όλα αυτά τα χρόνια, ενώ παράλληλα ενισχύει τη θέση της στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου