Για απαράδεκτες και μεσαιωνικές συνθήκες νοσηλείας έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου, Μιχάλης Γιαννάκος.

Τόνισε ότι είναι αδύνατο οι νοσηλευτές να ανταπεξέλθουν στον όγκο των ασθενών πολλοί από τους οποίους είναι αλκοολικοί και τοξικομανείς.

Επισήμανε ότι σε κάθε εφημερία το νοσοκομείο είναι ικανό να νοσηλεύσει 5 ασθενείς, ωστόσο νοσηλεύονται τουλάχιστον 25 εκ των οποίων οι 20 είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό.
Έκανε επίσης λόγο για κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης ενώ αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις κατοίκων όταν πρόκειται να εγκατασταθεί σε κάποια περιοχή μια νέα κοινότητα.
Είπε επίσης ότι οι κοινότητες που λειτουργούν σε Κορυδαλλό, Νίκαια, Πατήσια, Πετράλωνα και Χαλάνδρι κινδυνεύουν με κατάρρευση λόγω έλλειψης προσωπικού καθώς η πολιτεία δεν διαθέτει χρήματα.
Οι εργαζόμενοι ζητούν από το υπουργείο Υγείας να τους δοθεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να μπορέσει το νοσοκομείο να αναπτύξει κάθε δομή που θα ζητήσει το κράτος. Καταγγέλουν επίσης ότι οι εφημερίες βγαίνουν με αλχημείες.