Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας μέχρι το τέλος του 2010 προβλέπει η G20

H πιο επείγουσα αποστολή όλων μας είναι να απευθύνουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας απέναντι στην κρίση», δήλωσε στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εν όψει της μεθαυριανής Συνόδου Κορυφής των 20 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου (G20) στο Λονδίνο.

Αρνούμενος ότι μεταξύ των ΗΠΑ και της Ε.Ε. (κυρίως Γαλλίας και Γερμανίας) υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με τη δέουσα αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι η επιλογή δεν βρίσκεται ανάμεσα στη μαζική διοχέτευση κεφαλαίων στην παγκόσμια οικονομία για την ενίσχυση της ανάπτυξης από τη μία και τη δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού πλαισίου για τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού τομέα από την άλλη:

«Τα μέσα ενημέρωσης έχουν την τάση να το προσεγγίζουν ως ‘‘ή το ένα ή το άλλο’’. Έχω επανειλημμένως πει ότι χρειάζεται μια προσέγγιση στη λογική «και το ένα και το άλλο». Χρειάζεται ένα σχέδιο ανάκαμψης και ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο» δήλωσε.

Πάντως, στο σχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους «Financial Times», επαναδιατυπώνεται η δέσμευση των χωρών να αποφύγουν τα μέτρα προστατευτισμού.Στο κείμενο αναφέρεται απλώς ότι τα μέτρα ανάκαμψης που έχουν ήδη ληφθεί από τις χώρες θα δώσουν το έναυσμα για μια ανάπτυξη άνω του 2% και προβλέπεται ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας μέχρι το τέλος του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου