Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Αναβλήθηκε για τις 15 Απριλίου η δίκη για το παραδικαστικό κύκλωμα

Διέκοψε, πριν καν αρχίσει, η «μεγάλη» δίκη για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, καθώς οι δικηγόροι υπεράσπισης υπέβαλαν αιτήματα αναβολής.

Το Δικαστήριο πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου στις 15 Απριλίου, όταν και θα αποφανθεί για το εάν και πότε θα αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται οκτώ δικαστές, οκτώ δικηγόροι, δύο δικαστικοί υπάλληλοι, ένας ιερέας, ένας καταζητούμενος στρατιωτικός γιατρός και μία αστρολόγος.

Κεντρικά πρόσωπα της ακροαματικής διαδικασίας αναμένεται να είναι η φυγόδικη πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία και ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιασάκης. Σύμφωνα με το βούλευμα των 2.500 χιλιάδων σελίδων του Συμβουλίου Εφετών, οι κατηγορούμενοι ενεργούσαν ως «κράτος εν κράτει» στα δικαστήρια, στήνοντας -κατά την κατηγορία- δικαστικές αποφάσεις, αλλάζοντας πινάκια δικαστηρίων, επισπεύδοντας δίκες και αντικαθιστώντας δικαστές από «αρεστούς» και «γνωρίζοντες», ώστε να παραμείνει άρρηκτος ο δεσμός της ανομίας, με «σκοπό τα ανυπολόγιστα οικονομικά οφέλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου