Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Μεξικό: 15 νεκροί σε μάχες συμμοριών

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι δολοφονήθηκαν το Σάββατο στη μεξικανική Πολιτεία της Τσιουάουα, στον βορρά, από ένοπλες ομάδες εμπόρων ναρκωτικών, παρά τη σημαντική ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας με 8.500 στρατιώτες, ανακοίνωσαν χθες οι τοπικές αρχές.

«Πέντε άνδρες βρέθηκαν νεκροί σε αρδευτικό κανάλι» κοντά στο Ροσάλες, στο κέντρο της Πολιτείας, ενώ στην ίδια την πόλη της Τσιουάουα «τέσσερις νεαροί, που μετακινούνταν με ένα φορτηγάκι, δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους». Τα πτώματά τους βρέθηκαν σε μικρή απόσταση, σε ένα πρατήριο βενζίνης, ανακοίνωσαν δικαστικές πηγές.

Το Σάββατο καταγράφηκαν άλλα πέντε θύματα της βίας, τρία στην πρωτεύουσα κι άλλα δύο στο Κουαουτεμόκ και στη Θιουδάδ Χουάρες στα σύνορα με τις ΗΠΑ, όπου έχουν συγκεντρωθεί σημαντικές δυνάμεις με στόχο να καταπολεμηθεί η βία, που εκπορεύεται από τις ένοπλες συμμορίες και τους εμπόρους ναρκωτικών. Τέλος, η σερβιτόρα ενός μπάρ βρήκε τον θάνατο όταν ένοπλη ομάδα εισέβαλε μέσα στο κατάστημα κι άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ.

Εκτιμάται πως περίπου 6.300 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί από το 2008, στον ακήρυκτο πόλεμο ανάμεσα στις συμμορίες ναρκεμπόρων, που μάχονται για την επικράτηση στην περιοχή και στον μεξικανικό στρατό, ο οποίος προσπαθεί να περιστείλει τη βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου